Penelopa Rybarkiewicz-Szmajduch, pracowniczka Świdnickiego Ośrodka Kultury i wytrawna znawczyni świata kulinariów, w ten trudny czas zdecydowała się publikować na naszej stronie felietony, w których historie z życia splatają się z gastronomią w mądry, refleksyjny i niosący szereg praktycznych rad sposób.
- Kurkuma
- Błyskawiczne bułeczki jogurtowe
- Żaby w śmietanie
- Imbirówka
- Pasztet
- Placek
- Szparagi
- Kiszona kapusta
- Pavlova
- Kwiaty czarnego bzu
- Truskawki w koglu-moglu
- Pastéis de Belém
- Domowy dżem truskawkowy
- Bób w oliwie
- Chłodnik
- Gazpacho
- Kawa mrożona
- Knedle ze śliwkami
- Placek ze śliwkami
- Przecier pomidorowy
- Zupa dyniowa
- Kiszona kapusta
- O odporności
- Strzapate gałuszki
- Ciasto marchewkowe
- Orzechowe rogaliki
- Zakwas na barszcz wigilijny
- Bigos
- Muffinki
- Skumbria
- Sok na śniadanie
- Bieszczadzkie fuczki
- Menu walentynkowe
- Chipsy z jarmużu
- Patatas a la riojana