Penelopa Rybarkiewicz-Szmajduch, pracowniczka Świdnickiego Ośrodka Kultury i wytrawna znawczyni świata kulinariów, w ten trudny czas zdecydowała się publikować na naszej stronie felietony, w których historie z życia splatają się z gastronomią w mądry, refleksyjny i niosący szereg praktycznych rad sposób.

  1. Kurkuma
  2. Błyskawiczne bułeczki jogurtowe
  3. Żaby w śmietanie
  4. Imbirówka
  5. Pasztet
  6. Placek
  7. Szparagi
  8. Kiszona kapusta
  9. Pavlova
  10. Kwiaty czarnego bzu
  11. Truskawki w koglu-moglu
  12. Pastéis de Belém
  13. Domowy dżem truskawkowy
  14. Bób w oliwie
  15. Chłodnik
  16. Gazpacho
  17. Kawa mrożona
  18. Knedle ze śliwkami
  19. Placek ze śliwkami
  20. Przecier pomidorowy
  21. Zupa dyniowa
  22. Kiszona kapusta
  23. O odporności
  24. Strzapate gałuszki
  25. Ciasto marchewkowe
  26. Orzechowe rogaliki
  27. Zakwas na barszcz wigilijny
  28. Bigos
  29. Muffinki
  30. Skumbria
  31. Sok na śniadanie
  32. Bieszczadzkie fuczki
  33. Menu walentynkowe
  34. Chipsy z jarmużu
  35. Patatas a la riojana
  36. Barszcz ukraiński
  37. Pasztetowa
  38. Galaretka z kurczaka
  39. Chrupiąca brukselka
  40. Obiady czwartkowe #1
  41. Obiady czwartkowe #2
  42. Obiady czwartkowe #3
  43. Kanapki piknikowe
  44. Sałata po polsku
  45. Cynamonowe ciasto drożdżowe
  46. Kanapki cioci Wandy
  47. Szparagi po polsku
  48. Niedzielny placek z rabarbarem i truskawkami
  49. Lema podróże kulinarne #1
  50. Lema podróże kulinarne #2 
  51. Lema podróże kulinarne #3 
  52. Lema podróże kulinarne #4
  53. Lema podróże kulinarne #5
  54. Lema podróże kulinarne #6
  55. Ogórki kiszone z cytrynami
  56. Obiady czwartkowe #4 — Paul Tremo