Penelopa Rybarkiewicz-Szmajduch, pracowniczka Świdnickiego Ośrodka Kultury i wytrawna znawczyni świata kulinariów, w ten trudny czas zdecydowała się publikować na naszej stronie felietony, w których historie z życia splatają się z gastronomią w mądry, refleksyjny i niosący szereg praktycznych rad sposób.
- Kurkuma
- Błyskawiczne bułeczki jogurtowe
- Żaby w śmietanie
- Imbirówka
- Pasztet
- Placek
- Szparagi
- Kiszona kapusta
- Pavlova
- Kwiaty czarnego bzu
- Truskawki w koglu-moglu
- Pastéis de Belém
- Domowy dżem truskawkowy
- Bób w oliwie
- Chłodnik
- Gazpacho
- Kawa mrożona
- Knedle ze śliwkami
- Placek ze śliwkami
- Przecier pomidorowy
- Zupa dyniowa
- Kiszona kapusta
- O odporności
- Strzapate gałuszki
- Ciasto marchewkowe
- Orzechowe rogaliki
- Zakwas na barszcz wigilijny
- Bigos
- Muffinki
- Skumbria
- Sok na śniadanie
- Bieszczadzkie fuczki
- Menu walentynkowe
- Chipsy z jarmużu
- Patatas a la riojana
- Barszcz ukraiński
- Pasztetowa
- Galaretka z kurczaka
- Chrupiąca brukselka
- Obiady czwartkowe #1
- Obiady czwartkowe #2
- Obiady czwartkowe #3
- Kanapki piknikowe
- Sałata po polsku
- Cynamonowe ciasto drożdżowe
- Kanapki cioci Wandy
- Szparagi po polsku
- Niedzielny placek z rabarbarem i truskawkami
- Lema podróże kulinarne #1
- Lema podróże kulinarne #2
- Lema podróże kulinarne #3
- Lema podróże kulinarne #4
- Lema podróże kulinarne #5
- Lema podróże kulinarne #6
- Ogórki kiszone z cytrynami
- Obiady czwartkowe #4 — Paul Tremo