Penelopa Rybarkiewicz-Szmajduch, pracowniczka Świdnickiego Ośrodka Kultury i wytrawna znawczyni świata kulinariów, w ten trudny czas zdecydowała się publikować na naszej stronie felietony, w których historie z życia splatają się z gastronomią w mądry, refleksyjny i niosący szereg praktycznych rad sposób.
- Kurkuma
 - Błyskawiczne bułeczki jogurtowe
 - Żaby w śmietanie
 - Imbirówka
 - Pasztet
 - Placek
 - Szparagi
 - Kiszona kapusta
 - Pavlova
 - Kwiaty czarnego bzu
 - Truskawki w koglu-moglu
 - Pastéis de Belém
 - Domowy dżem truskawkowy
 - Bób w oliwie
 - Chłodnik
 - Gazpacho
 - Kawa mrożona
 - Knedle ze śliwkami
 - Placek ze śliwkami
 - Przecier pomidorowy
 - Zupa dyniowa
 - Kiszona kapusta
 - O odporności
 - Strzapate gałuszki
 - Ciasto marchewkowe
 - Orzechowe rogaliki
 - Zakwas na barszcz wigilijny
 - Bigos
 - Muffinki
 - Skumbria
 - Sok na śniadanie
 - Bieszczadzkie fuczki
 - Menu walentynkowe
 - Chipsy z jarmużu
 - Patatas a la riojana
 - Barszcz ukraiński
 - Pasztetowa
 - Galaretka z kurczaka
 - Chrupiąca brukselka
 - Obiady czwartkowe #1
 - Obiady czwartkowe #2
 - Obiady czwartkowe #3
 - Kanapki piknikowe
 - Sałata po polsku
 - Cynamonowe ciasto drożdżowe
 - Kanapki cioci Wandy
 - Szparagi po polsku
 - Niedzielny placek z rabarbarem i truskawkami
 - Lema podróże kulinarne #1
 - Lema podróże kulinarne #2
 - Lema podróże kulinarne #3
 - Lema podróże kulinarne #4
 - Lema podróże kulinarne #5
 - Lema podróże kulinarne #6
 - Ogórki kiszone z cytrynami
 - Obiady czwartkowe #4 — Paul Tremo
 
											
				