Food Think Tank to fachowcy z wielu obszarów nauki i sztuki, m. in. kucharze, bariści, artyści, rzemieślnicy, muzycy, architekci, kuratorzy i krytycy, antropolodzy, rolnicy, informatycy, prawnicy, chemicy. Skupieni wokół wspólnego procesu edukacji i rozwoju, tworzą nową wizję kulinariów. Realizowane przez nich projekty mają charakter eksperymentu. Podczas spotkania Karina Marusińska opowie jak przebiega komunikacja w tak dużej grupie indywidualności i jakie są tego efekty.

Karina Marusińska – Artystka interdyscyplinarna, dydaktyk, animatorka społeczno-kulturalna. Współtworzyła grupę projektową Wzorowo . Należy do kolektywu Food Think Tank i grupy performerskiej Łuhuu! Adiunkt w II Pracowni Projektowania Ceramiki Użytkowej na wrocławskiej ASP. Stypendystka Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Marszałka Województwa Dolnośląskiego, Marszałka Województwa Łódzkiego, Prezydenta Wrocławia. Laureatka licznych nagród (m. in. „Talent Trójki” Polskiego Radia, „Warto” Gazety Wyborczej, „Make me!” Łódź Design, Przeglądu Sztuki „Survival 14”, Nagrody Rektora ASP Wrocław), rezydentka (Francja, Chiny, Słowacja, Austria, Wielka Brytania).

Projekt Fundacji Ładne Historie jest współfinansowany przez Gminę Miasto Świdnica i Starostwo Powiatowe w Świdnicy. Współorganizatorem jest Świdnicki Ośrodek Kultury.